Školní jídelna

  • Důležité informace

    Variabilní symbol strávníka indentifikuje platbu - dozvěděli jste se ho při zpracování vaší přihlášky ke stravování.

    Číslo účtu školní jídelny:  15 83 06 21 / 0100

    Systém výběru obědů na www.strava.cz ( můžete také použít mobilní aplikaci Strava.cz)

    Odhlašování a přihlašování stravy (u referentky stravování emailem, sms, telefonicky, popř. Aristoteles)

                    Číslo stravovacího zařízení:         0084

                    Uživatelské jméno: (hůlkovým písmem, bez diakritiky-příjmení a první písmeno křestního jména): př.: SRNCOVAR      

                    Heslo pro 1.přihlášení je variabilní symbol strávníka (změňte !!)

    Každý strávník ŠJ je po zaúčtování platby do 25. v měsíci automaticky přihlášen na oběd č.1, na následující měsíc. Změny na jiný druh oběda, odhlášku či přihlášku lze elektronicky provádět nejpozději tři dny předem, po té lze  odhlášky stravy provést pouze prostřednictvím níže uvedeného kontaktu u referentky stravování a to nejpozději  do 12:00 předcházejícího dne. Přihlášení stravy (např. po nemoci) lze uskutečnit do 7:00 v den, kdy se má žák opět stravovat. První den po nemoci zpravidla nelze volit druh oběda.

    Ceny obědů i svačin se řídí platným ceníkem vyvěšeným na webu školy a na nástěnce školní jídelny. Na dotovaný oběd má žák nárok, pouze pokud se v daný den účastní výuky, nebo v první den nemoci. Tento oběd si v první den nemoci mohou rodiče odebrat do jídlonosiče (nikoliv jiných nádob). V dalších dnech nemoci se lze stravovat pouze za plnou cenu oběda. Za neodhlášený a nevyzvednutý oběd v době nemoci se neposkytuje náhrada a je účtována plná cena. V den konání školních akcí (výlety apod.) odhlašuje stravu, je-li to potřeba, hromadně třídní učitel.

    Přeplatky stravy převádíme vždy na následující měsíc, na konci školního roku na nový školní rok, při odchodu strávníka ze ZŠ na sourozence. Nemá-li strávník sourozence, vracíme přeplatek na účet, ze kterého byla strava hrazena.  Pokud vznikne přeplatek nad 2.500,- Kč, vracíme zpět na Váš účet (zpravidla 2x ročně), nebo na požádání. Sourozenci obvykle platí stravu společně, na variabilní symbol mladšího ze strávníků. Přeplatek nižší než 200,- Kč se vyplácí vždy v hotovosti u referentky stavování.

    Strava se odebírá za pomoci školního čipu žáka. Upozorňujeme, že z provozních důvodů zpravidla nejsme schopni vydat stravu bez čipu dříve, než po 6.vyučovací hodině ve 13:40. Děkujeme za pochopení.

    Kontakty

    Renata Srncová – referentka stravování

    Simona Janoušková – vedoucí školní jídelny

    777197720

    533440555

    Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

    Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

    provoz kanceláře   Po-Pá   11:30 – 14:00

    provoz kanceláře   Po-Pá   8:00 – 14:30

     

  • Přihlášení do systému objednávek a výběru obědů (číslo našeho stravovacího zařízení je 0084)

  • Přihlášky a odhlášky stravy provádějte nejpozději den předem do 12:00 hodin na telefonním čísle: 777 197 720, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., osobně, nebo SMS.

  • Aktuální jídelníček naleznete po přihlášení do elektronického systému školy nebo po kliknutí na tento odkaz: JÍDELNÍČEK.

  • Strávník je povinen odhlašovat obědy v době nepřítomnosti, jinak je účtovaná plná cena oběda. Nárok na dotovaný oběd má strávník jen první den nemoci.

  • Aktuální ceník stravy na aktuální školní rok najdete KLIKNUTÍM ZDE

  • Výdej obědů do jídlonosičů: 11:00 – 11:30  hod., 13:45 - 14:00 hod.

Naše školní jídelna poskytuje stravování žákům školy, zaměstnancům i cizím strávníkům. Stravu pro 700 strávníků a 200 svačin připravuje sedm zaměstnanců školní jídelny, kteří se snaží každý den připravit pestrou a chutnou stravu podle výživově doporučených dávek.

Provoz školní jídelny zajišťuje a řídí vedoucí ŠJ p. Simona Janoušková (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: 533 440 555). Stravovací administrativu má na starosti referentka stravování p. Renata Srncová (tel. 777 19 77 20, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

Připravujeme dopolední svačiny a vaříme obědy s výběrem ze dvou hlavních jídel. Součástí oběda je vždy polévka, hlavní jídlo dle výběru a dva druhy nápojů. Každý týden je k dispozici v jídelně 2-3 x ovoce, 2-3x měsíčně jogurt, denně vždy voda, mléko, kakao či bílá káva a různé druhy čajů či sirupy. Strávníci si výběr obědů provádí na webu Strava.cz a na jídelně si identifikují druh oběda pomocí čipu.

Sestavujeme jídelníčky a připravujeme pokrmy odpovídající zásadám zdravé výživy výběrem vhodných vlastních i školních receptur a stále hledáme a připravujeme nové recepty (viz. naše fotogalerie v systému Aristoteles). Nepřipravujeme diety, ale při intolerancích některých potravin spolupracujeme s rodiči a vybíráme společně vhodný pokrm pro strávníka.

V jídelně máme místo pro 106 strávníků, plynulý provoz v jídelně zajišťujeme příchody strávníků podle rozpisů. S dohledy a plynulým chodem v jídelně nám pomáhají pedagogové školy, kterým za to patří velký dík.

Řídíme se vyhláškou č.107/2008, která nám mimo jiné ukládá dodržování spotřebního koše a nutričních hodnot pokrmů. Spotřební koš nám stanovuje určité skupiny potravin (ryby, luštěniny, maso, zeleninu, brambory, cukry, tuky…) a jejich spotřebu na žáka a den. Upřednostňujeme regionální potraviny, výrobky a suroviny z České republiky. Dále také kvalitní a vyhlášené suroviny ze zahraničí (Tropico nápoje, italské semolinové těstoviny, různé druhy rýže…). Naši strávníci dostávají ovoce a jablečné domácí mošty ze sadů Střílky, čerstvé ryby z Makra, čerstvé králičí maso  z farmy Litovany (odrůda Hyla), Bio mléko z Kunína, nápoje Tropico z plantáží Indonésie a Brazílie ze 100% ovoce a další nápoje bez konzervantů a barviv. Jogurty a tvarohy si většinou naše školní jídelna připravuje sama s různými příchutěmi a cereáliemi. Vaříme rovněž z pohanky, kuskusu, jáhel, bulguru, cizrny, Robi masa, Tofu, Šmakouna, sójových výrobků a dalších surovin…. Omáčky a polévky zahušťujeme minimálně a kromě obyčejné bílé mouky používáme cizrnovou moukou, kukuřičnou mouku, jáhlovou mouku, Hrašku, pohankovou moukou a rýžové vločky.